Keresztény Advent Közösség
Üdvözöljük közösségünk honlapján. Kérem válasszon a menüpontok közül.
napi ige   |    magunkról   |    a Bibliáról
Közösségünk aktuális eseményeiről.
A Szentírással kapcsolatos hírek, cikkek, jegyzetek.
Bibliai tárgyú előadások, Istentiszteletek, zenék.
Bibliai tárgyú filmek, kisvideók, előadások, Istentiszteletek.
Írja meg nekünk kérdését, véleményét honlapunkkal kapcsolatban.
Napi ige
"A tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten, az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól."
(Jak 1,27)
Igemagyarázat

Ajánló

Ajánló




Népszerű receptek

Népszerű cikkek

Online látogatók
Online látogatók száma: 1



Receptek
Vegetáriánus és vegan receptek.

Rakott káposzta
Hozzávalók:
(6 személyre)
  • 1 kg savanyú káposzta,
  • 2 db tojás,
  • 1 közepes vöröshagyma,
  • 7 kanál szója granulátum,
  • 1-2 kanál darált dió,
  • 1 ek. ételízesítő,
  • majoránna,
  • kevés őrölt szerecsendió,
  • 30 dkg rizs,
  • 3-4 dl tejföl,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 1,5 dl olaj.
 
Elkészítés:

A káposztát 30-40 percig fedő alatt, kevés vízzel pároljuk. Közben elkészítjük a szóját a szokott módon (kevés vízzel, ételízesítővel felmelegítjük). Hozzáadjuk a fűszereket, a vöröshagymát és a 2 tojást. Kevés olajon megsütjük darabosra. A rizst megpároljuk, és lazán összekeverjük a sült, fűszeres szójával. Kevés olajat öntünk a tepsibe vagy jénaiba, és prézlivel megszórjuk az alját. Egy sor káposztát - majd a bekevert rizsből teszünk az edénybe. Kevés tejföllel, prézlivel meghintjük. Tovább rétegezzük, felül káposzta legyen, amelyet meglocsolunk olajjal, rákenjük a tejfölt, és a zsemlemorzsával befedjük. Erős tűzön rózsaszínűre sütjük.

Nyomtatóbarát változat

<< kategóriák   •    egészség rovat   •    keresés   •    receptküldő >>
Egytálételek
Brassói aprópecsenye
Buláj rizs (afrikai étel)
Csicseriborsó gulyás
Gombás lucskos káposzta
Hortobágyi palacsinta
Juhtúrós burgonya
Lasagne
Majonézes krumpli köles majonézzel
Rakott káposzta
Rakott karfiol
Sólet (árpagyöngyös babfőzelék)
Sült töltött paprika
Sültpaprika
Székelykáposzta
Töltelék paprikához, káposztához
Töltött káposzta
Töltött padlizsán
Töltött paprika
Zelleres krumplikrokett
Zöldséges rakott szójacsík
Zöldséges rakottas
Receptjeiket a nyh.kerak@gmail.com e-mail címre várjuk.
Összes recept
Ajvár (Szerb paprikapástétom)  |  Almás müzli  |  Árpagyöngy édesen  |  Árpagyöngyleves  |  Árpakeksz  |  Árpakenyér  |  Árpapehelyleves  |  Árpás-rozsos búzakenyér  |  Avokádókrém  |  Babgulyás  |  Babos givecs (zöldségpástétom - télre is)  |  Babos pogácsa  |  Babos vagy káposztás pogácsa  |  Babpástétom I.  |  Babpástétom II.  |  Babpástétom III. (Tört paszuly, erdélyi étel)  |  Babpüré  |  Babsaláta  |  Bajai kenyér  |  Bajor krumplisaláta  |  Barna rizs édesen  |  Bodzadzsem  |  Borjúszelet búzapehelyből zöldséggel  |  Brassói aprópecsenye  |  Brokkolis tofupástétom  |  Bukta (darázsfészek)  |  Buláj rizs (afrikai étel)  |  Burgonyás kenyér  |  Burgonyás kenyér II.  |  Burgonyás zöldségsaláta  |  Búzás bableves  |  Búzás gyümölcssaláta  |  Cékla- répasaláta  |  Csalánmártás  |  Csapati (indiai lepénykenyér)  |  Csicseriborsó gulyás  |  Csicseriborsó-pástétom  |  Csicseriborsó-pástétom II.  |  Dió- vagy mogyorókrém  |  Diófasírt  |  Diókolbász  |  Diókrém  |  Diós beigli  |  Édes barna rizs  |  Egyéjszakás müzli  |  Élesztőpástétom I.  |  Élesztőpástétom II.  |  Élesztőpástétom III.  |  Élesztőpástétomos megleg szendvics  |  Ezékiel kenyér  |  Fejtettbab-leves  |  Félbarna pogácsa (olajjal)  |  Félbarna pogácsa olajjal  |  Finom kenyér  |  Fokhagymás, kefíres gabonapehely  |  Főtt búza  |  Főzeléklé  |  Franciakenyér  |  Frissítő müzli  |  Fufu (afrikai kenyér)  |  Fűszeres rozskenyér  |  Fűszerezett krumpli  |  Földimogyorókrém - "Nutella házilag"  |  Gabona saláta  |  Gabonaburger (4 főre)  |  Gabonacsíra-müzli  |  Galuska (nokedli) levesbe  |  Gombaragu  |  Gombás lucskos káposzta  |  Gombás meleg szendvics  |  Gőzön főtt gombóc  |  Graham-keksz  |  Graham-kenyér I.  |  Graham-kenyér II.  |  Graham-kenyér változatok  |  Graham-pogácsa I.  |  Graham-pogácsa II.  |  Graham-pogácsa III.  |  Granola  |  Granola II. (nagy adag)  |  Gulyásleves  |  Gyors graham-kenyér  |  Gyümölcshab  |  Gyümölcskenyér  |  Gyümölcsturmix  |  Hajdinakása  |  Hajdinakeksz  |  Hamis gulyásleves  |  Hamis húsleves  |  Hamis májgaluska  |  Hamis májpástétom (Diós élesztőpástétom)  |  Hamis túrógombóc  |  Házi csoki  |  Házi Vegeta-pótló I.  |  Házi Vegeta-pótló II.  |  Házi Vegeta-pótló III.  |  Hógolyó  |  Homosz I. (Csicseriborsókrém, arab étel)  |  Homosz II. (Csíráztatott csicseriborsóból)  |  Hortobágyi palacsinta  |  Hurkatésztaleves  |  Juhtúrós burgonya  |  Juhtúrós pogácsa  |  Káposztás paszuly  |  Karalábéfőzelék  |  Karfiolpástétom  |  Kelkáposztatekercs  |  Kenyér teljes kiőrlésű búzalisztből - kenyérsütő gépben  |  Kenyérpuding  |  Kókuszgolyó  |  Kókuszos főtt búza  |  Kókuszos kölespuding  |  Kókuszos müzli  |  Korpás kenyér  |  Korpás teasütemény  |  Krumplipüré  |  Krumplis kenyér - kenyérsütő gépben  |  Krumplis nokedli (levesbe, vagy köretként is)  |  Krumplis pogácsa  |  Kukoricakása (Puliszka)  |  Kukoricalepény  |  Kukoricapástétom I.  |  Kukoricapástétom II.  |  Kukoricás máklepény  |  Köleskása  |  Köményes barna kenyér  |  Könnyű grízgaluska  |  Könnyű szójamajonéz  |  Lábatlan tyúkleves  |  Lasagne  |  Lecsós pástétom  |  Lencsefasírt  |  Lencsehurka  |  Lencséspástétom I.  |  Lencséspástétom II.  |  Magvas tallér  |  Magyaros karfiol  |  Majonézes krumpli köles majonézzel  |  Mákos rakott árpa  |  Mandulaöntet  |  Mángold főzelék  |  Margit müzlije  |  Marinírozott tofu  |  Mazsolás cipócskák - reggeli zsemle  |  Mazsolás zabpehelycsók  |  Mese-almás  |  Mézes pogácsa  |  Napraforgókrém  |  Napraforgóöntet  |  Nokedlileves  |  Nyári vitaminsaláta  |  Nyerssaláta - szezámos öntettel  |  Olasz salátaöntet  |  Ostoros rétes (kakaós kalács)  |  Padlizsánpástétom I.  |  Padlizsánpástétom II.  |  Padlizsánpástétom III.  |  Palócleves  |  Palócleves II.  |  Paprikapecsenye  |  Paradicsomos bab  |  Paradicsomos meleg szendvics  |  Paradicsomos saláta öntet  |  Paradicsomos zöldség  |  Pástétom szójakockából  |  Pászkagombócos káposztafőzelék  |  Patiszonpástétom  |  Pikáns saláta  |  Pita kovásszal  |  Raguleves  |  Rakott káposzta  |  Rakott káposzta  |  Rakott karfiol  |  Rakott krumpli  |  Ramapecsenye  |  Rántott szójaszelet II.  |  Rántott szójaszelet II.  |  Rántott zabpehely szelet  |  Rántott zeller  |  Rebarbara bab  |  Rizs-saláta  |  Rizses fasírt  |  Rizsleves  |  Rozslepény teához  |  Rozslepény teához  |  Rozsos, búzaszemes kenyér  |  Salátafőzelék  |  Sárgaborsó-pástétom  |  Sárgarépás sütemény I.  |  Sárgarépás sütemény II.  |  Savanyúkáposzta-saláta I.  |  Savanyúkáposzta-saláta II.  |  Serpenyős káposzta  |  Sólet (árpagyöngyös babfőzelék)  |  Spenót fasírt  |  Stefánia vagdalt  |  Svéd kovásztalan kenyér (Knäche-Brot)  |  Svéd rozskenyér  |  Svéd szendvicskrém  |  Sült burgonya  |  Sült padlizsánkarikák  |  Sült töltött paprika  |  Sültpaprika  |  Szárazbableves  |  Székelykáposzta  |  Székelykáposzta  |  Szendvicskrém sárgaborsóból  |  Szezám müzli  |  Szezámkenyér  |  Szezámkrém  |  Szezámkrém édesen (Halvakrém)  |  Szezámkrém II. (Tahini, arab étel)  |  Szójababpástétom  |  Szójapástétom I.  |  Szójapástétom II.  |  Szójapecsenye  |  Szójás kukoricakenyér (Prósza)  |  Szójasült  |  Szójatej a müzlihez  |  Szójatejföl  |  Szójatepertő  |  Szójavadas  |  Szójavaj  |  Tavaszi gabonás müzli  |  Tavaszi saláta  |  Tej olajos magvakból (napraforgó, mogyoró, kesudió stb.)  |  Téli kásacsemege  |  Téli padlizsánpástétom I.  |  Téli padlizsánpástétom II.  |  Teljes őrlésű kenyér  |  Teljes őrlésű kenyér II.  |  Tofu-krumpli fasírt  |  Tofu-uborka öntet  |  Túrógombóc  |  Túrós müzli  |  Tökmagpástétom  |  Töltelék paprikához, káposztához  |  Töltött burgonya  |  Töltött gomba  |  Töltött káposzta  |  Töltött kellevél  |  Töltött padlizsán  |  Töltött paprika  |  Töltött tojás  |  Uborkás salátaöntet  |  Vajbabos céklasaláta  |  Vega gyros  |  Vegan tejföl (napraforgó tejföl)  |  Veganburger  |  Vegiburger  |  Vegiburger II.  |  Vegyes savanyúság  |  Vizes uborka  |  Vörösbab saláta  |  Zabkenyér  |  Zabpehely fasírt  |  Zabpehely leves  |  Zabpehelykása  |  Zabpehelykeksz  |  Zabpelyhes kenyér  |  Zakuszka (Zöldséges padlizsánpástétom - télre is)  |  Zeller - olasz módra  |  Zelleres krumplikrokett  |  Zellerfőzelék  |  Zellerkrémleves  |  Zellerpástétom I.  |  Zellerpástétom II. (Majonézzel, főtt krumplival)  |  Zellersaláta  |  Zsebes pita  |  Zsemle (vagy zöldséggel töltött batyu)  |  Zsemlegombóc krémlevesekhez  |  Zöldbableves  |  Zöldkáposzta töltve  |  Zöldséges levesgombóc  |  Zöldséges meleg szendvics  |  Zöldséges rakott szójacsík  |  Zöldséges rakottas  |  Zöldségfasírt  |  Zöldségkrém I.  |  Zöldségkrém II.  |  Zöldségleves I.  |  Zöldségleves II.  |  Zöldséglevesalap  | 
<< vissza a kategóriákhoz
Dátum

Igehirdetők
2014. II. negyedév

Hírlevél
E-mail


Ajánló
Bibliai levelező tanfolyam
kezdőlap    napi ige    a Bibliáról    magunkról    aktuális    cikkek    egészség    receptek    letöltés    kapcsolat    vendégkönyv    linkek
Copyright (c) 2006, Keresztény Advent Közösség – Nyíregyháza | Optimális felbontás: 1024*768 | Az oldalt készítette: daniDesign
Google PageRank