Keresztény Advent Közösség
Üdvözöljük közösségünk honlapján. Kérem válasszon a menüpontok közül.
napi ige   |    magunkról   |    a Bibliáról
Közösségünk aktuális eseményeiről.
A Szentírással kapcsolatos hírek, cikkek, jegyzetek.
Bibliai tárgyú előadások, Istentiszteletek, zenék.
Bibliai tárgyú filmek, kisvideók, előadások, Istentiszteletek.
Írja meg nekünk kérdését, véleményét honlapunkkal kapcsolatban.
Napi ige

Igemagyarázat

Ajánló

Ajánló

Népszerű receptek

Népszerű cikkek

Online látogatók
Online látogatók száma:a Bibliáról
Segédletek a Szentírás jobb megismeréséhez.

Az alábbi oldalakon a Szentírás jobb megismeréséhez, tanulmányozásának módszereihez, és jelképrendszerében történő eligazodáshoz találhat segítséget a kedves olvasó. Javasoljuk, hogy az oldalak tartalmát egészében olvassák, tanulmányozzák át, ugyanis a részletek kiragadása nem minden esetben ad teljes és helyes képet.
A Biblia szövege
A Károlyi Gáspár fordítású Biblia teljes szövege, keresőfunkciókkal kibővítve.

Bevezetés a Biblia tanulmányozásába
A Biblia keletkezéstörténetébe, szerkezetébe, tartalmába, használatába, a fordítások történetébe, valamint értelmezésébe nyerünk betekintést.

A Biblia tanítása
A Biblia tényleges tartalmával és mondanivalójával szeretnénk megismertetni az olvasót röviden, egyszerűen, ellenőrizhetően, tíz tanulmány keretében.

Bibliai tanulmányok
Tematikus Biblia-tanulmányok, melyek számos bibliai könyvet, illetve biblia témakört dolgoznak fel. (pdf, rtf és letölthető zip formátumban)

Jézus Krisztus fizikai haláláról
Jézusnak mint történelmi személynek a kiválósága és a halálához kapcsolódó szenvedés és küzdelem késztette arra a tanulmány szerzőit, hogy több tudományág bevonásával vizsgálják meg a keresztrefeszítés körülményeit.

Életadó Televízió
Az Interneten Életadó TV névvel bibliai műsorokat összeállító és továbbító internetes televízió jelentkezik. Célunk az, hogy a Biblia iránt érdeklődők számára megfelelő tájékoztatást nyújtsunk a Könyvek könyvével kapcsolatos valamennyi kérdésről. Műsorszerkezetünk tartalmaz tehát a Biblia belső összefüggéseivel kapcsolatos adásokat,
de a Biblia és az erkölcs, az életmód, a művészetek és a tudomány összefüggéseit tartalmazóakat is.

További tartalmas írásokat talál a cikkek menüpontban.

A Biblia tanulmányozása komoly erőfeszítést és kitartást kíván tőlünk. A versről versre való, naponkénti tanulmányozás a legáldásosabb. Olvassunk el egy bibliaszöveget, összpontosítsuk értelmünket arra, hogy megértsük amit Isten mondani akar számunkra abban a kijelentésben. Azután időzzünk annál a gondolatnál mindaddig, amíg csak a magunkévá nem tesszük. Ha mindaddig tanulmányozunk egy-egy szakaszt, ameddig értelme és jelentősége világossá nem válik számunkra, akkor ez többet fog érni, mintha sok fejezetet olvasnánk át úgy, hogy nem tartunk egy határozott célt a szemünk előtt.
A Biblia önmagát magyarázza olymódon, hogy egy-egy kijelentését megvilágítja a másik. Tanuljuk meg egységnek tekinteni az Igét, lássuk meg az egyes részek belső összefüggését!


Dátum

Igehirdetők
2020. II. negyedév

Hírlevél
E-mail


Ajánló
Bibliai levelező tanfolyam
kezdőlap    napi ige    a Bibliáról    magunkról    aktuális    cikkek    egészség    receptek    letöltés    kapcsolat    vendégkönyv    linkek
Copyright (c) 2006, Keresztény Advent Közösség – Nyíregyháza | Optimális felbontás: 1024*768 | Az oldalt készítette: daniDesign
Google PageRank